La barfa cu Izabela – Episodul 14

Cand credeam ca am vazut totul in materie de oameni politici cu care nu m-as culca niciodata in aceasta viata, a aparut acest Mihai Tudose, noul premier propus de Liviu Dragnea si de gasca lui. Tudose are o fata de zici ca s-a nascut cu sticla de vodca in mana. Cum, Doamne-iarta, sa propui un asemenea prim-ministru!?

Pai, daca merge in strainatate la vreo intalnire de nivel inalt, or sa creada oamenii aia ca au de-a face cu seful de la Alcoolicii Anonimi, caci Tudose pe langa ca e alcoolic, mai e si anonim. Sunt multi alcoolici celebri pe lumea asta, o gramada de scriitori si de artisti, care au mai facut si altceva in viata in afara de a trage la masea.

Alcoolic a fost Venedikt Erofeev, rusul ala care a scris „Moscova-Petuski“, o carte plina de cocktail-uri care mai de care mai aberante si mai amuzante; alcoolic a fost si Edgar Allan Poe, ala de-a scris celebra poezie cu corbul; super alcoolic a fost si Jack London, si imi amintesc cat am plans cand, mica fiind, am citit „Colt Alb“, plus multi altii care n-au baut degeaba, insa Mihai Tudose, saracul, pare ca a baut doar pentru ca acum sa i se ofere sansa de a se face de ras. Sa arati la 50 de ani mai rau decat la 80, asta inseamna sa iti tratezi propria fata cu fundul. Cu fundul paharului, mai exact. Pe langa Tudose asta, Liviu Dragnea pare un fel de George Cloooney, iar Tariceanu – Brad Pitt.

***

Acum cateva zile am facut imprudenta sa intru pe pagina de Facebook a Andreei Marin. Mare greseala am facut! Nu stiu, fetelelor, daca ati vazut filmuletul ala in care fosta Zana de la Surprize-Surprize canta la pian imbracata intr-un furou. Mi s-a intors stomacul pe dos.

Totul e gresit in acel filmulet: cadrul idilic al camerei, cu un copac plin de pasari langa usa, de zici ca esti la Muzeul Antipa, felul in care diva isi da ochii peste cap si isi ridica mainile in aer cu gesturi teatrale, furoul ala de pe ea, totul-totul. Bineinteles ca prostimea s-a dat pe spate de admiratie vazand-o pe Andreea cantand fantezia aia, fara sa sesizeze penibilul situatiei. Ar fi putut sa fie un filmulet cat se poate de OK daca n-ar fi fost toate acele exagerari siropoase.

Mie imi place muzica de pian, pianul e un instrument minunat, insa nu asa. Niciodata asa! E foarte trist sa vezi oameni care n-au simtul ridicolului, iar Andreea, saraca, n-are deloc simtul ridicolului, altfel nu s-ar fi filmat in halul ala. Daca as fi barbat, as avea mare grija sa ma tin departe de femei de genul asta.

***

Saptamana trecuta m-am despartit de tipul cu care incepusem o relatie chiar foarte OK, totul mergea bine intre noi, doar ca el a avut proasta idee de a ma cere de sotie. I-am spus ca e aiurea sa faca asta dupa doar cateva saptamani de relatie, ca ce rost are sa facem pasul asta cand suntem abia la inceput, ca mai bine sa ne bucuram de viata si sa traim clipa din prezent, singura pe care o avem la dispozitie, decat sa ne facem planuri de viitor. Sunt o gramada de oameni care isi neglijeaza prezentul pentru ca sunt mult prea preocupati de viitor sau de trecut. S-a suparat si asta e! Noi sa fim sanatoase!

V-am pupat, fetelor! Pe curand!

Izabela

Model de videochat, Izabela are 27 de ani. A terminat o facultate de jurnalism si si-a dat seama prea tarziu ca nu e facuta sa alerge dupa stiri. Pentru ea videochat-ul a fost o curiozitate, cand inca o intretineau parintii. Mai tarziu si-a dat seama ca e un mod de viata, care i-a adus multe beneficii. Este o tipa organizata si foarte sincera cu ea insasi si cu oamenii din jurul ei. Se simte norocoasa ca e inconjurata de o familie si de prieteni care stiu sa faca diferenta intre rau si bine. Deviza ei este urmatoarea: ''toate argumentele impotriva videochat-ului sunt lipsite de logica''. Ea crede ca oamenii trebuie sa gandeasca mai mult cu mintea lor. Pentru ca multi judeca si ataca tot ceea ce este nou pentru ei, ca niste roboti programati sa distruga la nesfarsit.