La barfa cu Izabela – Episodul 7

izabela paste

Bine v-am regasit, bine m-ati regasit! Am luat o mica pauza de la scris pentru ca am fost plecata in Bucovina, la o prietena, Marci. Am petrecut vacanta de Paste la Campulung Moldovenesc, e superba zona aia, ti-o recomand.

CUM AM PETRECUT DE PASTE

In noaptea de Inviere am mers sa luam lumina si, in timp ce inconjuram biserica, la miezul noptii, mi s-a stins lumanarea de vreo doua ori, cum se intampla cand bate vantul. A doua oara cand mi s-a stins, m-am trezit langa mine cu un tip cu o ditai lumanarea aprinsa, pe care mi-a intins-o in fata, spunandu-mi:

– Doriti un foc?

Am izbucnit in ras si cateva doamne mai in varsta s-au intors spre mine, aruncandu-mi niste priviri dezaprobatoare. Intrebarea tipului mi s-a parut comica. A ras si Marci, insa ne-am inghitit repede, amandoua, hohotele de ras. Nu se facea sa radem, caci eram la slujba de Inviere, cu toata lumea aia patrunsa, si pe buna dreptate, de importanta momentului.

Dupa ce am inconjurat biserica, am mai ramas vreo ora cu Marci in curtea bisericii. In biserica era prea aglomerat ca sa ne mai inghesuim si noi. Tipul cu lumanarea mare a venit la noi la un moment dat si ne-a intrebat:

– Si, ce program aveti, domnisoarelor, in aceasta frumoasa noapte?

Tipul, la vreo treizeci de ani, inaltime medie, par valvoi, mustata si cioc, ochi caprui, zambet smecher, era pus pe agatat. Eu ii inteleg pe toti barbatii care vor sa ma agate, de unii chiar imi pare rau ca nu au absolut nicio sansa, iar de cei care ar avea ceva sanse imi pare si mai rau.

Ca femeie frumoasa, e foarte obositor, in general, sa te confrunti cu asaltul barbatilor asupra ta. Nici daca ai vrea, n-ai putea iesi cu toti sau sa ti-o tragi cu toti, asa cum si-ar dori ei. Insa poti ramane politicoasa orice s-ar intampla, iar cu unii dintre ei chiar poti face conversatie OK.

Barbatii sunt foarte amuzanti cand incearca ei sa te agate si sa te cucereasca, e clar ca in momentele alea dau sau incearca sa dea tot ce au ei mai bun, cel mai adesea fara niciun rezultat. Cosmin, tipul cu lumanarea, m-a facut sa rad de cateva ori, dar era totusi noaptea de Inviere si n-aveam niciun chef de ceva mai mult decat de un flirt nevinovat.

A fost foarte tare in Bucovina, am mancat tot felul de chestii grozave. Parintii lui Marci au niste prieteni cu o mica fabrica de specialitati din pastrav, asa ca am mancat pastrav in tot felul de variante si combinatii, chiar si sarmale cu pastrav, foarte bune. Am urcat putin si pe Rarau, am dat o fuga si la Voronet, e absolut superba zona aia!

Eu nu ii inteleg pe romanii care, una-doua, vor sa mearga in concediu in strainatate, cand Romania este atat de frumoasa si sunt atatea de vazut.

REVENIREA LA RUTINA…

Am revenit in Bucuresti cu vreo doua-trei kilograme in plus, dar pe care le-am si dat jos intre timp. Cand e nevoie, merg la sala si zilnic.

Apropo de sala, ultima oara am mers impreuna cu Ruxi si era acolo o tipa foarte frumoasa, inalta, blonda, cu ochi albastri. Ruxi a zis ca e Iulia Vantur, eu i-am spus ca n-are cum, ca Iulia Vantur e in India, unde filmeaza chestii la Bollywood.

Ruxi a propus sa punem pariu pe o sticla de Campari. OK. Am mers la tipa si am intrebat-o daca e Iulia Vantur, nu era ea, insa tipa, foarte amabila, ne-a spus ca multa lume o confunda cu Iulia Vantur, chestie care o si amuza, dar o si plictiseste, apoi am stat la povesti despre Vantur, tipa stia o gramada de chestii despre ea, putea sa isi dea si doctoratul despre sosia ei mult mai celebra decat ea.

Seara aia am petrecut-o acasa cu Ruxi. Am baut Campari, cumparat de Ruxi, care pierduse pariul, si ne-am uitat la un film indian, Bajrangi Bhaijaan, cu Salman Khan si Kareena Kapoor, care e nepoata lui Raj Kapoor. Un film lacrimogen, patetic, cam ca toate filmele indiene, dar a fost o experienta interesanta.

La un moment dat, usor ametita de la paharele de Campari, Ruxi s-a intors spre mine si m-a intrebat:

– Auzi, fata, dar noi de ce ne uitam la filmul asta?

Dupa ce ne-am oprit din ras, tot Ruxi a dat si raspunsul:

– A, scuze, ne uitam la tampenia asta pentru ca joaca Salman Khan, iubitul Iuliei Vantur!

– Da, Iulia Vantur, tipa de la sala, am adaugat eu.

V-am pupat, pe curand!

Izabela

Model de videochat, Izabela are 27 de ani. A terminat o facultate de jurnalism si si-a dat seama prea tarziu ca nu e facuta sa alerge dupa stiri. Pentru ea videochat-ul a fost o curiozitate, cand inca o intretineau parintii. Mai tarziu si-a dat seama ca e un mod de viata, care i-a adus multe beneficii. Este o tipa organizata si foarte sincera cu ea insasi si cu oamenii din jurul ei. Se simte norocoasa ca e inconjurata de o familie si de prieteni care stiu sa faca diferenta intre rau si bine. Deviza ei este urmatoarea: ''toate argumentele impotriva videochat-ului sunt lipsite de logica''. Ea crede ca oamenii trebuie sa gandeasca mai mult cu mintea lor. Pentru ca multi judeca si ataca tot ceea ce este nou pentru ei, ca niste roboti programati sa distruga la nesfarsit.