Cum am ales sa fac videochat si ce obiective am pentru noul an?

rezolutii-noul-an

De obicei nu imi propun lucruri noi la inceput de an, doar fiecare zi este la fel ca celelalte, nu?  Astazi voi incerca sa fac prima confesiune legata de cum vrei eu sa se desfasoare noul an si de ce consider ca este bine ca am ales sa fac videochat.

Insa anul acesta simt nevoia de o schimbare, de mai mult curaj si mai multa organizare. Oricat ma bucur de libertatea de a decide la inceputul zilei ce voi face cu urmatoarele 24 de ore, nu simt ca am realizat prea multe in ultimii ani.

Cum am ales sa fac videochat?

am ales sa fac videochat

Dar sa incep cu inceputul. 🙂 Cine sunt eu si de ce am decis sa-mi spun povestea?

Numele meu este Alina, am 23 de ani si din septembrie anul trecut, am inceput sa lucrez ca model videochat. Wow…e prima data cand scriu asta pe foaie. Ma rog, cand tastez pe calculator.

Trebuie sa recunosc ca Izabela este cea care m-a inspirat. Mi s-a parut incredibil curajul de a-si povesti viata pe blog si i-am citit cu interes fiecare articol.

Inca de la primul articol mi-am dorit sa pot scrie si eu ca ea si sa am aceeasi deschidere.

Dorinta este primul pas pentru a realiza ceva.

In decembrie 2016 mi s-a sadit dorinta de a scrie pe blog si iata ca acum, in februarie 2017 (mi-a luat o luna si ceva sa-mi fac curaj :-)), mi s-a si indeplinit dorinta.
Am inteles ca in urma articolelor scrise de Izabela, s-au primit intrebari si curiozitati de la o multime de fete pe adresa de mail a studioului.

Asta mi-a intarit convingerea de a scrie si versiunea mea, de fata introvertita si mai putin asumata decat Izabela.

Ce rezolutii si dorinte am pentru noul an?

1. Asa cum probabil ai ghicit, prima rezolutie este sa scriu si public, nu doar in jurnalul meu de acasa.

Iar la pachet cu scrisul, vin si curajul de a vorbi despre ce fac si asumarea responsabilitatii pentru viata pe care o traiesc (asa cum am ales pana la urma).

In prezent doar 2 prietene apropiate stiu ca fac videochat, insa am de gand ca in 2017 sa pot spune relaxata oricui ce fac. Cine ma va judeca, este clar ca nu merita sa faca parte din viata mea.

2. A doua si cea mai importanta rezolutie pentru noul an este aceea e a calatori cat mai mult.

paris pe harta

Intotdeauna am visat sa calatoresc in fiecare luna intr-un loc nou si sa ajung in cele mai frumoase locuri din lume.

Am amanat mereu pentru ca ma gandeam ca mai am timp de calatorii, ca este foarte costisitor sau ca nu am cu cine etc.

De ce consider ca e bine sa calatoresti?
Sa le iau pe rand:

  • Nu se stie niciodata daca mai ai timp pentru ceva, asa ca mai bine fac azi tot ce imi doresc maine
  • Incasez bani saptamanal, suficienti pentru un city break. Trebuie doar sa-mi prioritizez cheltuielile si sa am mai multa grija pe ce arunc banii
  • Nu este nicio rusine in a calatori singura. Am asteptat mereu sa am cu cine, sa ne sincronizam programul, sa ne dorim acelasi loc etc. Insa iti poti face prieteni foarte usor oriunde mergi si am descoperit ca te poti bucura la fel de mult de peisaje noi si singur.

Deja mi-am rezervat bilete si cazare pentru un city break intre fete la Atena de 8 martie (apropo, zilnic se gasesc o multime de oferte) si imi fac lista cu ce vreau sa vad si in restul lunilor. 😀

3. Pentru ca nu este bine sa iti propui prea multe lucruri, cel de-al treilea lucru pe care mi-l propun anul aceste este sa am mai multa grija de cum imi cheltui banii, sa ma gandesc si sa actionez serios pentru a pune bani deoparte.

Din tot ce am castigat anul trecut (si au fost cateva mii de euro bune) nu m-am ales cu nimic.

economii

In afara de faptul ca m-am mutat singura cu chirie, chiar in mijlocul Bucurestiului, restul banilor i-am aruncat numai pe haine, parfumuri, iesiri, nici nu mai stiu. Probabil a fost o disperare sa compensez ce n-am avut in alti ani.

Insa anul asta deja mi-am facut cont de economii, asigurari private si cont privat pentru pensie.  In plus mi-am instalat si o aplicatie pentru a organiza mai bine cheltuielile lunare.

Tu ce ti-ai propus pentru noul an? Te-a inspirat povestea mea despre cum am ales sa fac videochat?

Alina

Model de videochat, Alina are 23 de ani. A inceput 3 facultati, a terminat doar una. In fiecare zi isi doreste altceva si inca incearca sa descopere cine este si ce isi doreste de la viata. Videochatul este singura constanta din septembrie 2016 si asta pentru ca este poate singurul domeniu in care fiecare zi aduce alte experiente. De la 2017 isi doreste claritate, experiente noi si depasirea constanta a limitelor sale. O calatorie prin care ne va purta pe tot parcursul anului.